Company Logo

După doi ani de scădere, piața smartphone-urilor, din nou în urcare. Samsung, în continuare lider

Cell Phone Dealers

Updated on Dec 12, 2019

View more like this | Visit Romania, UN | Contact Enri Que
Image for După doi ani de scădere, piața smartphone-urilor, din nou în urcare. Samsung, în continuare lider with ID of: 3914512
Vânzările telefoanelor mobile Samsung au crescut cu 11%, în măsura în care strategia coreenilor de a produce noi produse pentru a-și crește cota de piață a dat roade. Locul 2 este ocupat de Huawei, care, la rândul său, a obținut creșteri ale vânzărilor de 29%, în ciuda faptului că produsele chinezilor au suferit din cauza războiului comercial dintre SUA și China pe anumite piețe critice, precum Europa.Potrivit unor date furnizate de Canalys, piața mondială de smartphone-uri a crescut cu 1% în al treilea trimestru al anului, după doi ani de scăderi consecutive, grație unei serii de stimuli care s-au aliniat pentru a impulsiona cererea. In continuare Samsung este lider mondial al pietei de telefoane mobile, cu 78,9 milioane de unități vândute, cu 11% mai multe decât în aceeași perioadă a anului precedent, grație strategiei sale agresive de lansare de noi și noi produse.


„5G este următorul câmp de luptă pentru Samsung”, a explicat Rushabh Doshi, de la Canalys. „Este unul dintre puținii fabricanți de telefoane mobile care își crează propriile chip-uri și modemuri. Drept urmare, nu este constrâns de ciclul de inovare al diferiților provideri de componente externe, precum Qualcomm. Dacă Samsung se mișcă mai repede decât Qualcomm, poate câștiga cursa în segmentul smartphone-urilor de gamă medie cu 5G. Anunțul recent cu privire la modelul Galaxy A90 5G și următorul chipset Exynos 980 sunt printre prioritățile strategice ale Samsung”.

Huawei s-a recuperat după un al doilea trimestru slab din 2019 și s-a situat pe locul 2 în topul vânzărilor în trimestrul trei, cu 66,8 milioane de unități vândute, o creștere cu 29%.

„Huawei nu este încă în afara oricărui pericol”, susține Ben Stanton, senior analyst al Canalys. „Vânzările sale în străinătate în al treilea trimestru s-au concentrat pe modele mai vechi, precum P30 Lite. În plus, pe anumite piețe, precum Europa, există rezistență a utilizatorilor cu privire la folosirea unor dispozitive fără serviciile Google”.

Apple, ocupanta locului 3, a vândut 43,5 milioane de unități în al treilea trimestru din 2019, o scădere cu 7%, cauzată în principal de primirea proastă a modelelor iPhone XR, XS și XS Max în perioada premergătoare lansării noii game iPhone 11, din septembrie. Totuși, Apple a mai reușit să amortizeze din scădere prin lansarea celor noi trei modele iPhone 11.

Xiaomi și Oppo completeaza lista principalilor cinci producători de smartphone-uri, cu 32,5 milioane, respectiv 32 de milioane de unități vândute în trimestrul 3.
goodideazs, LLC is not affiliated with the authors of this post nor is it responsible for its content, the accuracy and authenticity of which should be independently verified.